De aanschaf van een hond

imgres

Bij de aanschaf van een hond is het belangrijk om een betrouwbaar adres te vinden en niet overhaast te werk te gaan. U wilt immers een gezonde hond die aan uw verwachtingen voldoet. De overheid geeft weinig regels voor de handel in honden. Dat betekent dat u zelf goed moet weten waar u op moet letten als u een aanschafadres zoekt.

U kunt u pup op verschillende plaatsen aanschaffen.

Rasfokkers;
Wilt u een rashond, dan kunt u terecht bij een rasvereniging, aangesloten bij de Raad van Beheer. Deze verenigingen hebben een fokreglement waarin eisen staan waar de fokker en de ouderdieren aan moeten voldoen.

Particulieren;
Puppy’s worden ook aangeboden door particulieren via advertenties. Vaak gaat het daarbij om mensen die graag een keer een nestje van hun hond wilden of om “ongelukjes”. ┬áLet er wel op de men de socialisatie van de pups serieus hebben genomen. In sommige gevallen zit er achter de advertentie toch een tussenhandelaar of een broodfokker!

Asielen:
Ook bij asielen zijn soms pups, meestal omdat een teef zwanger wordt binnengebracht. Vraag dan goed na of er iets bekend is over de voorgeschiedenis en of het asiel er voor zorgt dat de pups een goede socialisatie krijgen, dus wennen aan gewone huiselijke omstandigheden en nieuwe dingen zoals verkeer, mensen en kinderen. Niet elk asiel heeft daar de gelegenheid voor.

Waar u een pup ook koopt, u moet altijd op een aantal zaken letten. Als deze niet in orde zijn, kunt u de pup beter niet kopen, ook al ziet het diertje er nog zo schattig uit! U moet bijvoorbeeld letten op het gedrag, de gezondheid en de manier waarop de dieren gefokt zijn, en het is belangrijk dat de fokker rustig de tijd neemt om uw vragen te beantwoorden. U bespaart uzelf veel problemen door een goede voorbereiding en door overhaaste beslissingen te voorkomen.

 

 

Bron;Licg