chippen hond

Verplicht voor honden!

  • Met ingang van 1 april 2013 moeten pups binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd.
  • Alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden ge├»mporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen.

Als uw hond zoekgeraakt is, kunt u in de eerste plaats informeren bij de politie, de dierenambulance en de dichtstbijzijnde dierenasiels. Gevonden huisdieren worden meestal naar het asiel gebracht.

 

Wat is een chip?

De chip bestaat uit een gesloten buisje, met daarin een geheugenchip. De chip is ongeveer 10 mm lang. In de chip is een unieke code opgeslagen. Met een afleesapparaat (reader) is deze code af te lezen. Dierenartsen, ambulancemedewerkers, dierenbescherming en dierenasiels hebben meestal zo’n reader in huis. Aan de hand van de code kan men de hond met zijn baasje herenigen. Let er wel op dat u verhuizing of wijziging van het telefoonnummer aanpast! Dit kunt u zelf aanpassen op de site van de databank waarbij u bent geregistreerd.

chip-huisdier